Itse en ole voileipäkakkujen ystävä ikinä ollut, mutta tämä kakku sulatti sydämen ja sitä tehtyäni se on hurmannu kaikki sitä syöneet! Ja mikä parasta helppo tehdä, toki hiukan aikaavievä, mutta se on kyllä sen arvoinen.

Ohje kokonaisuudessaan löytyy kinuskikissan sivuilta :

http://www.kinuskikissa.fi/kreikkalainen-kasvisvoileipakakku/

Koristeluun käytin lisäksi pihalta keräämiäni syötäviä kukkasia

20140619_104701-normal.jpg

 

10 hengen kakku

12 täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte:
90 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 dl rucolaa
1 punainen paprika
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
mustapippuria
100 g aurinkokuivatun tomaatin suikaleita

Kurkku-valkosipulitäyte:
20 cm tuorekurkkua
60 g smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulinkynsi

Kostutus:
n. 1 ½ dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. ¼ dl)

Kuorrutus:
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa

Koristeluun esimerkiksi:
juustoraastetta
90 g feta/salaattijuustoa
1 rs kirsikkatomaatteja
oliiveja
kurkkua siivuina tai raasteena
rucolanlehtiä


Raasta aluksi kurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta myös aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois.

Hienonna feta/salaattijuusto, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään aurinkokuivattuja tomaatteja lukuun ottamatta. Aurinkokuivatut tomaatit voit leikata jo valmiiksi hieman pienempiin paloihin (vaikka käyttäisitkin valmiita suikaleita).

Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste, smetana ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku haluamaasi muotoon: joko neliöksi tai kapeaksi ja pitkäksi kakuksi. Aseta neljä leipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle feta-paprikatäyte ja ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit (vaihekuvassa tomaatit täytteen alle, käy näinkin).

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päällimmäiseksi loput neljä paahtoleipää ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ohenna kuorruttamiseen varattua tuorejuustoa maidolla sopivan levittyväksi. Peitä tuorejuustolla kakun reunat ja tarpeen mukaan päällisosakin. Painele reunoille juustoraastetta. Koristele päällinen esimerkiksi kirsikkatomaateilla, jäljelle jääneellä feta/salaattijuustolla, kurkulla, rucolanlehdillä jne.